خانوادهها فرزندان خود را مطابق با سیره ائمه(ع) تربیت کنند
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور:
خانوادهها فرزندان خود را مطابق با سیره ائمه(ع) تربیت کنند
گروه اجتماعی: مدیرکل تشکلهای دینی
سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: خانوادهها فرزندان خود را مطابق با سیره
ائمه(ع) تربیت کنند.
رضا معممیمقدم، مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، بر تأثیر رفیع هیئتهای مذهبی در در حوزه اجتماعی در مبارزه با آسیبهای اجتماعی، هنجارشکنیها و بزهکاریها اشاره و اظهار کرد: امروز با توجه به وجود مشکلات فرهنگی و اجتماعی موجود در جامعه نقش هیئتهای مذهبی در برنامهریزی برای کاهش این آسیبها و ورود جدی در این حوزهها بسیار تعیین کننده است.
وی با اشاره به ضرورت تخصصی عمل کردن در فعالیتهای هیئتهای مذهبی اظهار کرد: برگزاری دورههای آموزشی کاربردی جزء اولویتهای مهم تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی در سال ۹۳ به شمار میروند.
معممیمقدم، بر نقش تأثیرگذار و مهم هیئتهای مذهبی و جامعه مداحان در
پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: هیئتهای مذهبی و جامعه مداحان از
علل مؤثر در پیدایش و پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی به شمار میروند و
توانستند در برهههای حساسی از تاریخ انقلاب از جمله دفاع مقدس، حماسه 9 دی
و ایامالله دهه فجر به ایفای نقش بپردازند.
دین اسلام راه خوشبختی و حقیقت است
وی با اشاره به توطئههای دشمن و ضرورت شناسایی آسیبهای اجتماعی، گفت: کمبود معنویت یکی از عوامل آسیبزا در زندگی فردی و اجتماعی خانوادههاست.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور عنوان کرد: ما باید فضیلت، عدالت و ثبات امام حسین(ع) را بشناسیم و معنای استقامت و صبر را لمس کنیم و بدانیم دین اسلام راه خوشبختی و راه حق و حقیقت است.
وی با اشاره به اینکه در این راستا باید تحقیق و مطالعه خود را در زمینههای آموزههای دینی افزایش دهیم، بیان کرد: برای مطالعه و تحقیق در این زمینه منابع ارزشمندی وجود دارد که باید به سراغ آنها رفته و اطلاعات دینی خود را افزایش دهیم.
حضرت فاطمه (س) الگو سعادت و تکامل انسان است
وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) در جامعه مؤثر و ارزشمند و در تحولات اجتماعی تأثیرگذار بوده است، تصریح کرد: باید از تمامی ابعاد شخصیتی فاطمه(س) الگو بگیریم تا در راه سعادت و تکامل برای انسانها به سوی هدایت حق تعالی دچار انحراف و خطا نشویم.
معممیمقدم در مورد الگوپذیری از کاملترین شخصیت عالم هستی گفت: از مهمترین روشها در تربیت، روش الگویی است، زیرا تأثیر شخصیت الگو در شکلگیری رفتار و منش تربیت شونده به مراتب بیشتر از موارد دیگر است.
وی نقش حضرت فاطمه(س) را وسیله و الگوی یک سنتشکنی عنوان و اظهار کرد: پیامبر از طریق او نشان داد که زن در جهانبینی اسلام از چه دریچهای باید نگریسته شود، ارج و قیمت زن تاچه اندازه است و چگونه باید او را درکنار خود داشت.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور یادآور شد: وقتی تاریخ را مورد مطالعه قرار میدهیم، میبینیم که در صدر اسلام و حتی دورههای بعد از آن، مسلمانان مراسم عروسی و عقد خود را در مسجد برگزار میکردند، ولی در حال حاضر چنین سنتهایی وجود ندارد و بدعتهای غلط و تجملات جای ازدواج آسان را در مساجد گرفتهاند.
مراسم ازدواج آسان در مساجد به دور از تجملات برگزار شود
وی ادامه داد: این بدان دلیل است که در گذشته برای طراحی مساجد فقط به مسائل عبادی و مذهبی و عزاداری توجه شده است، به همین خاطر در حال حاضر فضای لازم برای برگزاری مراسم عروسی و عقد در مسجد وجود ندارد.
معممیمقدم حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را بهترین الگو برای تشکیل زندگی و خانوادهها دانست و تصریح کرد: در این مورد بیشتر باید واکاوی شود و دید که چه چیزهایی در ازدواج و تشکیل خانواده اصل قرار داده میشود، آیا مظاهر مادی در زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) اصل بود یا آنها به مقوله ازدواج و زندگی مشترک نگاه اجتماعی داشتند.
خلق قرآنی امام حسین(ع) از سیره وجودی پیامبر اعظم(ص) است
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور به اخلاق و گفتار امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: پیشوای سوم شیعیان(ع) از عطوفت و مهربانی ویژهای نسبت به انسانها برخوردار بود و حتی گاهی دشمنانش از محبت و عطوفت آن حضرت بهرهمند میشدند.
وی در ادامه به تربیت اخلاقی فرزندان در خانواده اشاره کرد و افزود: با گفتار و برخورد شایسته و اخلاقی و با بهرهگیری از سیره ائمه معصومین(ع) فرزندان خود را با ملایمت و خوشروی و با بیان نرم و مهربان تربیت کنیم .
معممیمقدم یادآور شد: امام حسین(ع) وجودش همان وجود پیامبر(ص) است و لذا خلق قرآنی و عظیم پیامبر در سنت و سیرهاش نمودار بود.