حبیب فکوری؛ ترویج فرهنگ و تمدنسازی اسلامی در تشکلهای دانشآموزی در اولیت باشد
حبیب فکوری:
ترویج فرهنگ و تمدنسازی اسلامی در تشکلهای دانشآموزی در اولیت باشد
گروه اجتماعی: معاون پژوهشی، برنامهریزی
و نیروی انسانی ادارهکل آموزش و پرورش بوشهر گفت: باید مقوله تحقیق و
ترویج فرهنگ و تمدنسازی اسلامی در فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی مدارس،
هیئتهای مذهبی و انجمنهای دانشجویی دانشگاه پردیس فرهنگیان در اولویت
قرار بگیرد.
حبیب فکوری، معاون پژوهشی، برنامهریزی و نیروی انسانی ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، اظهار کرد: استفاده غیر اصولی نسل خردسال و نوجوان کشورمان از تلفنها و تبلتها با نرمافزارهایی با ساختار غیر ملی، موجب میشود که ارتباط اجتماعیشان کاهش پیدا کند و این مسئله سلامت نسل جامعه آینده را به مخاطره میاندازد.
وی ادامه داد: استفاده مصنوعی از فنآوریهای نوین و ساختار فضای مجازی، یک سبک و فرهنگ غربزده و غیر بومی است که هنوز کارشناسان نخبه کشورمان این نسخه مهم را بومیسازی نکردهاند. تولیدات ملی و اسلامی و دانشبنیان علمی و آموزشی میتواند بهعنوان اولین تزریق سازنده به بدنه این ساختار نوین باشد و نسل جدید جامعه را در مقابل نرمافزارهای تهاجمی غرب و غیربومی واکسینه کند.
فکوری افزود: آموزگاران ما در آموزشگاههای تحصیلی در نظام جدید آموزشی با مشارکت انفرادی و گروهی دانشآموزان، موظف به انجام تولیدات محتوای الکترونیک در حوزه سبک زندگی اسلامی، هویت دینی، حرفهآموزی، آشنایی با مشاغل و دیگر موضوعات اجتماعی و فرهنگی مفید جهت استفاده از تجهیزات هوشمندسازی در مدارس که میدان علم و دانش است، هستند.
معاون پژوهشی، برنامهریزی و نیروی انسانی ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر در مورد وضعیت آموزشی آغاز سال تحصیلی جدید اعلام کرد: تعداد آموزگاران فرهنگی ما در دوره ابتدایی پنج هزار و 800 نفر با 104 هزار نفر دانشآموز در تمامی این مقطع است، که از این تعداد 19 هزار و 900 نفر دانشآموز کلاس اولی هستند که یکم مهرماه امسال در 830 کلاس درس مشغول به تحصیل خواهند شد.
وی اضافه کرد: بازگشایی سال تحصیلی 94 – 93 با حضور 84 هزار نفر دانشآموز متوسطه اول و دوم در چهار هزار و 400 اتاق درس در استان بوشهر آغاز میشود.
فکوری ادامه داد: آمار کل اتاقهای درس در مناطق 17 گانه آموزش و پرورش استان بوشهر هشت هزار و 700 اتاق است که چهار هزار و 300 اتاق درس به دورههای مقطع ابتدایی اختصاص دارد و امسال نیز تعداد 159 اتاق درس توسط ادارهکل نوسازی و تجهیز مدارس بوشهر به فضاهای آموزشی اضافه شده است.
وی به آمار کارکنان فرهنگی در ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر اشاره کرد و افزود: آمار کارکنان فرهنگی ما در مناطق 17 گانه این ادارهکل 14 هزار و 200 نفر است که از تعداد هشت هزار و 400 دبیر فرهنگی در مقطع اول و دوم متوسطه و بخش اداری آن مشغول به تدرس و خدمترسانی آموزشی هستند.
فکوری با اشاره به زنگ بازگشایی و جشن شکوفهها در سال جدید تحصیلی، اظهار کرد: جشن شکوفهها با حضور مسئولان استانی و رسانههای گروهی، 31 شهریورماه، ساعت 8:30 در دبستان سعادت شهر بوشهر و همچنین زنگ بازگشایی مدارس استان نیز یکم مهرماه سال جاری، ساعت 8:30 در دبیرستان دخترانه زینبیه این شهر برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در سال جدید تحصیلی، 890 نفر معلم ورزش، یک هزار و 300 نفر مربی پرورشی، 300 نفر مربی بهداشت، 400 نفر مشاور تحصیلی مدارس، یک هزار و 100 نفر مدیر مدارس در سطح 10 شهرستان استان بوشهر ساماندهی و سازماندهی شدهاند، ادامه داد: در حال حاضر 111 مدارس استان بوشهر از فضای نمازخانه بهرمند هستند و باید در توسعه این بخش واجب از سوی شورای آموزش و پرورش و مدیران این آموزشگاهها توجه اساسی صورت گیرد.
افتتاح 77 کتابخانه جدید کلاسی با مشارکت مردم و خیران در مدارس بوشهر
معاون پژوهشی، برنامهریزی و نیروی انسانی ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: در مناطق 17 گانه آموزش و پرورش استان بوشهر، 46 مدرسه قرآنی و دو مدرسه دخترانه معارف اسلامی صدرا در شهرهای کنگان و دلوار فعال هستند و همچنین 730 کتابخانه مدرسهای در سطح آموزشگاه استان راهاندازی شده است و در همین راستا در سال جدید تحصیلی، 77 کتابخانه جدید کلاسی با مشارکت مردم و خیران در اتاق درس مدارس دوره ابتدایی راهاندازی و افتتاح میشود و امسال 35 مدرسه استثنایی با یک هزار دانشآموز سال جدید تحصیلی خود را آغاز خواهند کرد.
فکوری با بیان اینکه دو هزار پورتال سایبری به آموزشگاههای تمامی دورههای تحصیلی اختصاص دادهایم، بیان کرد: این پورتالها در آموزشگاههایی تحصیلی در سطح استان بوشهر بهمنظور انتشار اخبار مدارس، مقالات علمی، ارتباط علمی، آموزشی و تربیتی با انجمن اولیا و ارائه ریز نمرات دانشآموزان است.
لزوم تربیت فرزندان در زیر سایه آموزههای قرآن کریم و سیره عترت
وی در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند «هیچ ملتی بدون مجاهدت، تلاش، ابتکار و نوآوری به جایی نمیرسد»، اظهار کرد: مجاهدت شهدا و ایثار رزمندگان کشورمان در هشت سال دفاع مقدس حق علیه باطل، متضمن مسیر انقلاب اسلامی ایران به جهت فتح قلههای موفقیت و پیشرفت نسل آیندهساز نظام در عرصه ملی و بینالمللی بوده است و وظیفه همه ما مسئولان و والدین این است که فرزندان دانشآموز و دانشجوی خود را بهسوی موفقیت در زیر سایه آموزههای قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) تربیت کنیم.
فکوری گفت: باید مقوله تحقیق و ترویج فرهنگ و تمدنسازی اسلامی در فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی مدارس، هیئتهای مذهبی و انجمنهای دانشجویی دانشگاه پردیس فرهنگیان در اولویت قرار بگیرد و همکاران فرهنگی ما در آموزش و پروش نیز باید این اصل اساسی را منطبق با نقشه راه و اسناد تخصصی و راهبردی و استراتژیک شورای فرهنگ عمومی در استان بوشهر بهمنظور تعلیم و تربیت و رشد علمی پیش ببرند.
وی یادآور شد: ادارهکل آموزش و پروش استان بوشهر تا کنون 111 شهید فرهنگی، 483 شهید دانشآموز و سه هزار و 100 نفر ایثارگر و آزاده تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است و تألیفات این مجاهدان فی سبیلالله و سربازان ولایت فقیه در حال بهروزرسانی و انتشار است. خون سرخ شهدای اسلام و ایران که پیامش ولایتمداری، دفاع از گفتمان امام و رهبری، دشمنشناسی، دشمنستیزی، حراست از مرزهای سرزمینی و توسعه بومی دستاوردهای نظام بوده، برای تمامی نسلهای انقلاب خط قرمز است.