اعلام آمادگی قرارگاه خاتمالاوصیا برای همکاری با جهاد دانشگاهی
اعلام آمادگی قرارگاه خاتمالاوصیا برای همکاری با جهاد دانشگاهی
گروه جامعه: مسئول قرارگاه خاتم الاوصیاء
امروز، پنجم مهرماه، با حضور در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور
ضمن آشنایی با فعالیت بخشهای مختلف فرهنگی جهاد دانشگاهی آمادگی این
مجموعه را برای همکاری با این نهاد انقلابی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسین یکتا، مسئول قرارگاه خاتم الاوصیاء، به همراه جمعی از معاونان امروز، پنجم مهرماه، با حضور در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حمید صابر فرزام، رئیس این سازمان و رؤسای سازمانها و مراکز وابسته به معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی دیدار و در جریان فعالیتهای این مراکز قرار گرفت.
تقدیم 86 شهید به جبهههای نبرد حق علیه باطل
در ابتدای این مراسم مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به تشریح بخشی از فعالیتهای این نهاد انقلابی پرداخت و گفت: جهاد دانشگاهی از سال 59 در دوره انقلاب فرهنگی شکل گرفت و فعالیت وی همزمان با حمله عراق به ایران شد. جهاد دانشگاهی با تقدیم 86 شهید به جبهههای حق علیه باطل انجام چندین پروژه مطالعات اجتماعی پیرامون پیامدهای جنگ و اعزام دانشجویان به جبهه در قالب ستادهای پشتیبانی در دوران دفاع مقدس را در دست اجرا داشت.
وی کمک به اسلامی شدن دانشگاهها و اهتمام به حضور مؤثر دانشگاهیان در پیشرفت کشور و ایجاد جامعهای متفکر، عدالت خواه، دین مدار، اخلاق گرا، قانون مدار، خودباور و علم محور را از رسالتهای معاونت فرهنگی برشمرد.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی طی 34 سال فعالیت فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به مرز انحلال نیز رسید ولی با نگاهها و حمایتهای مقام معظم رهبری به حیات دوباره خود بازگشت.
وی ارتقای فرهنگ در میان جوانان و دانشجویان و کاربردی کردن تحقیقات در کشور و ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه را از مأموریتهای مهم جهاد دانشگاهی برشمرد و گفت: جهاد در چهار حوزه پژوهشی، فرهنگی، آموزش و اشتغال به فعالیت میپردازد.
فعالیت 43 واحد فعال فرهنگی
وی به فعالیت 80 واحد و پایگاه پژوهشی زیر مجموعه جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: در بخش فرهنگی در 43 نقطه کشور واحدهای فعالی داریم. در حوزه آموزش نیز با در دست داشتن چند دانشگاه و 42 واحد علمی کاربردی 70 هزار دانشجو را تحت پوشش قرار دادهایم. در زمینه اشتغال نیز فعالیتهای خود را به سمت شرکتهای اقماری دانش بنیان تغییر رویکرد دادهایم.
فیض در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همواره در جشنواره خوارزمی دارای رتبه بوده و بین دانشگاههای غیردولتی نیز دارای رتبههای نخست است گفت: فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی در قالب مراکز فرهنگی ساماندهی شده است.
وی میزان بودجه دریافتی جهاد دانشگاهی را از ردیف بودجه دولتی 25 درصد ارزیابی کرد و گفت: 75 درصد بودجه جهاد از محل فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مراکز زیر مجموعه تأمین میشود.
نقشهای 7 گانه برای دانشجویان
فیض تلاش جهاد دانشگاهی را در راستای تربیت دانش آموختگانی دانست که فارغ التحصیل مصوب نظام آموزش عالی ایران باشند و گفت: در این راستا جهاد دانشگاهی برنامههای خود را بر محور نقشهای هفت گانه: بنده مؤمن خدا در امور عبادی، بنده مؤمن خدا در تعامل با خود و خانواده، بنده مؤمن خدا در تعامل با مردم، بنده مؤمن خدا در نقش یک عنصر تأثیرگذار در توسعه اقتصادی و تحولات اجتماعی و سیاسی، در تعامل با طبیعت زنده و سیر عناصر نظام هستی طراحی کرده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به فعالیت مراکز فرهنگی نوع ب جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: مراکزی همچون داستان نویسی خلاق، طراحی مد و لباس، تولید محصولات چند رسانهای، تبیین و ترویج فرهنگ مدیریت جهادی، معنویت و سلامت، پیام بهار، مهدویت و انتظار از مراکز وابسته به معاونتهای فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی هستند.
سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور
در ادامه این نشست حمید صابر فرزام، رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نیز به ارائه گزارشی از فعالیتهای این مرکز پرداخت و گفت: این مرکز فعالیت خود را از سال 62 با برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان آغاز کرد و در سال 85 به سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور تبدیل شد.
وی فعالیتهای این سازمان را در سه محور: آموزش، پژوهش و جشنوارهها دانست و گفت: در حوزه آموزش در دو بخش درون سازمانی و برون سازمانی فعالیت میکنیم که از طرحهای کلان در دست اقدام میتوان به راهاندازی تشکل دانشجو معلم قرآن، کانون آموزشهای کوتاه مدت قرآنی نابینایان، مدرسه مجازی قرآن کریم، کانون کلید فهم قرآن و طرح تحصیل همزمان علوم قرآنی اشاره کرد.
حرکت به سوی پژوهشهای میان رشتهای قرآن کریم
وی مسیر فعالیتهای بخش پژوهش را به سمت پژوهشهای میان رشتهای قرآن کریم معرفی کرد و گفت: انتشار دو فصلنامه تخصصی پژوهشی میان رشتهای قرآن کریم، برگزاری کارگاههای میان رشتهای قرآن کریم، حمایت از آثار میان رشتهای قرآن کریم، برگزاری جشنواره کتاب سال قرآنی، برگزاری نشستهای تخصصی در موضوعات گوناگون از جمله فعالیتهای صورت گرفته است.
فرزام برگزاری 24 دوره مسابقات جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور، برگزاری چهار دوره مسابقات بینالمللی دانشجویان مسلمان و هفت دوره جشنواره ملی ادبی، هنری و قرآنی دانشجویان ایران را از فعالیتهای اداره همایش و جشنوارهها دانست.
وی مرکز فعالیتهای مجازی قرآن کریم را از حوزههای جدید فعالیت این سازمان برشمرد و گفت: خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نیز با 28 شعبه استانی به 16 زبان دنیا به تولید خبر میپردازد.
در ادامه این نشست عسگری، معاون امور اجرایی و نمایندگیهای ایسنا نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: این خبرگزاری در 16 آذرماه سال 78 آغاز به کار کرد و امروز در 21 استان کشور دفتر رسمی تیم خبری و سایت مستقل منطقهای دارد. روزانه بیش از هزار و 400 مطلب تولید و روی خروجیهای ملی و منطقهای ایسنا میرود.
سازمان انتشارت جهاد دانشگاهی
سلگی، رئیس سازمان انتشارت جهاد دانشگاهی نیز در این نشست حضور داشت و در تشریح فعالیتهای سازمان مربوطه گفت: اولین کتاب جهاد دانشگاهی در سال 59 منتشر شد و اکنون در 30 واحد جهاد دانشگاهی فعالیت جدی داریم. از سال 59 تا 80 دو هزار و 191 عنوان کتاب و از سال 81 تا 92 نیز سه هزار و 308 عنوان کتاب از سوی حهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.
وی شرکت در نمایشگاههای کتاب دانشگاهی، برگزاری 15 دوره جشنواره پایان نامه سال دانشجویی، 20 دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی، برپایی برنامههای دانشگاهی هفته کتاب، مسابقات کتابخوانی و کارگاههای تخصصی با محوریت کتاب از جمله فعالیتهایی بود که سلگی به آن اشاره کرد.
سازمان دانشجویان ایران
کاظمی، سرپرست سازمان دانشجویان ایران، نیز با حضور در این نشست آغاز فعالیت سازمان اشاره شده را مربوط به سال 77 دانست و گفت: این سازمان با هدف ایجاد زمینه برای کشف شکوفایی، اعتلای استعدادهای اجتماعی سیاسی، هنری، علمی و فرهنگی دانشجویان و ارتقای همکاری و مشارکت آنان با تأکید بر تقویت فرهنگ و آموزشهای اسلامی در جامعه ایجاد شد.
وی با اشاره به تأسیس 24 شعبه در واحدهای جهاد دانشگاهی سراسر کشور تصریح کرد: فعالیتهای این مرکز در قالب طرح مفاخر ایران زمین، مسابقات مناظره دانشجویی وشهدای دانشجو دنبال میشود.
مرکز افکار سنجی
آقاسی، رئیس مرکز افکارسنجی ایسپا نیز در تشریح فعالیتهای خود گفت: فعالیتهای این مرکز به حوزه نظرسنجی و آینده پژوهشی مربوط میشود و اکنون 500 پرسشگر و 30 شعبه فعال در کشور داریم.
وی برخی از طرحهای اجرایی شده در ایسپا را رفتار انتخاباتی مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری، پیمایش ملی فرهنگ سیاسی ایرانیان، سنجش هویت ملی دینی و انقلابی ایرانیان، بررسی شاخصهای فرهنگ عمومی کل کشور، پیمایش ملی سنجش دینداری ایرانیان معرفی کرد.
در ادامه این مراسم ارسیا، رئیس مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان نیز به ارائه گزارش پرداخت و گفت: طرح ملی ایران مرز پرگهر طی 9 دوره در 43 واحد، طرح ملی خلیج فارس طی 10 دوره و طرح کویرنوردی و کویرشناسی دانشجویان طی هفت دوره از سوی این مرکز اجرایی شده است.
صندوق قرضالحسنه دانشجویان
نیستانی، مدیرعامل صندوق قرض الحسنه دانشجویان نیز آخرین گزارش دهنده در این جلسه بود. وی فعالیت این مرکز را مرتبط با سال 77 و توسط گروهی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و گفت: در سال 85 ساختار تشکیلاتی این صندوق تغییر یافت و با 10 شعبه فعالیت خود را ادامه داد.
وی موجوی کل صندوق را 710 میلیون تومان برشمرد و عنوان کرد: 205 میلیون این بودجه مربوط به جهاد دانشگاهی و 505 میلیون تومان آن مربوط به سپردههای استادان مجمع خیران و دانشجویان است. همچنین تا کنون 13 هزار و 924 فقره وام اعطا شده است و ما از کمکهای سازمان اوقاف و امور خیریه، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان تبلیغات اسلامی بهرهمند هستیم.
آمادگی همکاری قرارگاه خاتمالاوصیا با جهاد دانشگاهی
در پایان این نشست، حسین یکتا، مسئول قرارگاه خاتم الاوصیاء پس از آشنایی با بخشهای مختلف فرهنگی جهاد دانشگاهی به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن بیان اهداف و نحوه عملکرد این قرارگاه آمادگی خود را برای همکاری با جهاد دانشگاهی اعلام کرد.
وی محور فعالیتهای این قرارگاه را فرهنگ و جنگ نرم دانست و گفت: شناسایی، سازمان دهی، آموزش و توانمندسازی جبهه مردمی، فرهنگی، تخصصی و حرفهای انقلاب اسلامی از اهداف ما است. این قرارگاه یک شبکه بزرگ اجتماعی است که مدیریتی بسیار پیچیده و حرفهای دارد.
باور ما؛ انجام کار جبههای
وی باور افراد زیر مجموعه این قرارگاه را انجام کار جبههای دانست و گفت: کارگروههای زیر مجموعه ما نهادها و مؤسسات فرهنگی هستند و نگاه ما تولید علم، توسعه گفتمان انقلاب اسلامی در محیط بینالملل به عنوان مطالبه مقام معظم رهبری است.
وی سخنان مقام معظم رهبری را مجموعهای از رهنمودهای علمی و پژوهشی دانست که عمل به آن ما را از انجام فعالیتهای پژوهشی بی نیاز میکند و تصریح کرد: اولویتهای ما مشخص است و از موازی کاری دور هستیم. هر جا هر فعالیتی که مطابق با اهداف فرهنگی ما باشد و با آرمانهایمان همخوانی داشته باشد بدون درج آرم حمایت میکنیم.
وی نیاز امروز جوانان را آشنایی با سبک زندگی عنوان کرد و افزود: اگر جوانان را به کویر میبریم سبک زندگی جهادی، الهی، شهادتی و ... و اگر به خلیج فارس میبریم شکستن هیمنه آمریکا در نزد جوانان را دنبال میکنیم. نیاز امروز کشور بازگشت به گفتمان سال 60 و اندیشیدن تدبیری دیگر برای فرهنگ است. کار فرهنگ اقناعی و گفتمانی است و یگانهای ما نیز مؤسسات فرهنگی هستند.