ضرورت حمایت بیشتر بانکها از صنعت چاپ در بوشهر
ماحوزی مطرح کرد:
ضرورت حمایت بیشتر بانکها از صنعت چاپ در بوشهر

گروه اجتماعی: مدیرکل فرهنگ و ارشاد
اسلامی استان بوشهر در بازدید از چاپخانه آریانا و چاپخانه علوی بوشهر گفت:
حمایت بیشتر بانکها از صنعت چاپ در بوشهر ضروری است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر چهارشنبه، 28 آبانماه در بازدید از چاپخانه آریانا بهعنوان جدیدترین و چاپخانه علوی به عنوان قدیمیترین چاپخانه استان بوشهر ضمن آرزوی توفیق برای دستاندرکاران صنعت چاپ، هفته کتاب را تبریک گفت و اظهار کرد: چاپخانه داران مشکلات خود را جهت پیگیری بهصورت مکتوب در اختیار این ادارهکل بگذارند.
وی همچنین، در بازدید از قدیمی ترین چاپخانه استان، پای صحبت کارکنان و مدیر داخلی این چاپخانه نشست و افزود: خواهان حمایت بیشتر بانکها و دیگر دستگاههای دولتی از صنعت چاپ در بوشهر هستیم.
بهرام عنایتی، مدیر چاپخانه آریانا نیز در این بازدید با ارائه توضیحاتی در مورد ویژگیهای منحصربفرد دستگاههای چاپ این چاپخانه بیان کرد: با صرف هزینه و تلاش برای یک سرمایهگذاری بهروز، موفق شدهایم از بیرون استان نیز سفارش هم داشته باشیم.
عنایتی افزود: درحال حاضر 30 نفر در این چاپخانه مشغول به کار هستند که با حمایت بانکها، دستگاهها و توسعه سرمایهگذاریها زمینه ایجاد مشاغل جنبی فراهم و همچنین، افراد بیشتری مشغول بکار میشوند.
وی همچنین، در ادامه سخنان خود در این زمینه، مهمترین مشکلات حوزه چاپ را دست به دست شدن مواد اولیه در این صنعت عنوان کرد.
در ادامه این بازدید، از چاپخانه علوی بوشهر زهرا هاشمنژاد، مدیرداخلی این چاپخانه ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون چاپ و کار چاپخانهها، مهمترین مشکلات چاپخانهها را، عدم ساماندهی در حدود کار کانونهای آگهی و تبلیغات و تأمین مواد اولیه و همچنین، نبود نیروی متخصص و ماهر برای سرویس دستگاه های چاپ برشمرد.
وی افزود: با وجود خرید دستگاههای پیشرفته، متأسفانه سفارشهای چاپ بیشتر از استانهای خارجی میشود و در اکثر مناقصهها نیز چاپخانه از بیرون استان دعوت می شود و نیاز است دستگاه های متولی در راستای حمایت از صنایع اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
یادآور میشود، چاپخانه علوی بوشهر در سال 1286 توسط مرحوم سیدعبدالله علوی بهبهانی با ورود چاپ سنگی از هند بنا نهاده شد و در این راستا با استفاده از 4 کارگر هندی فعالیت خود را آغاز کرد و این چاپخانه هم اکنون صد و هفتمین سال تأسیس خود را پشت سر میگذارد و در حال حاضر یکی از قدیمیترین چاپخانههای فعال کشور است که به این ترتیب نسل چهارم علوی افتخار اداره این مؤسسه فرهنگی را دارا است.