خبرگزاری بین‌المللی قرآن " ایکنا" شعبه بوشهر

۞ حامد فکوری خبرنگار قرآنی ایکنا در پایگاه سایبری سربازان امام خامنه ای ۞

خبرگزاری بین‌المللی قرآن " ایکنا" شعبه بوشهر

۞ حامد فکوری خبرنگار قرآنی ایکنا در پایگاه سایبری سربازان امام خامنه ای ۞

مشخصات بلاگ

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم

سر آغاز هر نامه نام خداست

که بی نام او نامه یکسر خطاست

برنامه‌ریزى و تاکتیک و اتاق فرمان:
در دفاع مقدس و در همه‌ى جنگهائى که در صدر اسلام، زمان پیغمبر یا بعضى از ائمه (علیهم‌السّلام) بوده است، کسانى که وارد میدان جهاد میشدند، براى تکلیف هم حرکت میکردند. جهاد فى‌سبیل‌الله یک تکلیف بود. در دفاع مقدس هم همین جور بود؛ ورود در این میدان، با احساس تکلیف بود؛ آن کسانى که وارد میشدند، اغلب احساس تکلیف میکردند. اما آیا این احساس تکلیف، معنایش این بود که به نتیجه نیندیشند؟ راه رسیدن به نتیجه را محاسبه نکنند؟ اتاق جنگ نداشته باشند؟ برنامه‌ریزى و تاکتیک و اتاق فرمان و لشکر و تشکیلات نظامى نداشته باشند؟ اینجور نیست. بنابراین تکلیف‌گرائى هیچ منافاتى ندارد با دنبال نتیجه بودن، و انسان نگاه کند ببیند این نتیجه چگونه به دست مى‌آید، چگونه قابل تحقق است؛ براى رسیدن به آن نتیجه، بر طبق راههاى مشروع و میسّر، برنامه‌ریزى کند.

نوزدهم رمضان ۹۲
حامد فکوری
خبرنگار خبرگزاری بین المللی قرآنی (ایکنا)

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
  • ۱۳ مرداد ۹۸، ۰۱:۴۱ - علیرضا
    سپاس
نویسندگان
پیوندها

دکتر ولایتی:

هدف طرد دوره صفویه، سانسور این دوره درخشان تمدن اسلام و ایران بوده است

%d9%87%d8%af%d9%81-%d8%b7%d8%b1%d8%af-%d8%af%d9%88%d8%b1%d9%87-%d8%b5%d9%81%d9%88%db%8c%d9%87%d8%8c-%d8%b3%d8%a7%d9%86%d8%b3%d9%88%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d9%86-%d8%af%d9%88%d8%b1%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%b4%d8%a7%d9%86-%d8%aa%d9%85%d8%af%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d9%88-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d8%aa


گروه دانشگاه: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران هدف از طرد دوره صفویه را سانسور این دوره درخشان تمدن اسلام و ایران عنوان کرد.




به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه 172 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علی‌اکبر ولایتی امروز، 17 آذر‌ماه در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، ادامه گزارش طرح تحقیقاتی «به روز رسانی مفاهیم علمی مندرج در کتب قدیمی تمدن اسلام و ایران» ارائه شد.
در این طرح تحقیقاتی با توجه به آثار علمی دانشمندان تمدن اسلام و ایران مانند فارابی، ابن‌سینا، بیرونی و... مفاهیم مندرج در این آثار که به نحوی به موضوع صنعت و فناوری اختصاص دارند، استخراج شده و با مفاهیم امروزی تطبیق داده شده‌اند.
در ادامه این گزارش با اشاره به برخی از تجربیات که در این طرح تحقیقاتی به‌دست آمده‌اند، استفاده و ترویج این تجربیات در عرصه آموزش مفاهیم علوم مورد تأکید قرار گرفته است.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به پیوستگی علوم تجربی مانند فیزیک با فلسفه و حکمت، نحوه استخراج فرضیات قابل آزمون و تجربه و نحوه تبدیل این فرضیات به نظریه مورد توجه قرار گرفته است.


نقش مسلمانان در تکوین علوم

غلامحسین رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس که این طرح تحقیقاتی را انجام داده است، هدف خود از این طرح تحقیقاتی را توجه به نقش مسلمانان در تکوین و شکل‌گیری علوم عنوان کرده است.
بعد از ارائه این گزارش، علی اکبر ولایتی طی سخنانی گفت: انجام طرح‌های تحقیقاتی از این دست، در همه شاخه‌های علوم تجربی و پایه الزامی است.
وی افزود: به‌عنوان مثال، در دوره صفویه معماری در نقطه اوج است و آثار به جا مانده از این دوران، نشان می‌دهد که ابعاد مختلف علوم مهندسی و .... در آن دوره در اوج بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: میدان نقش جهان اصفهان، نشان و نمونه این پیشرفت تمدن اسلام و ایران در رشته مهندسی و معماری است.


اهمیت معماری

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گفت: در رشته مهندسی و معماری به نوعی همه علوم تجربی و پایه از ریاضیات گرفته تا نورشناسی، فیزیک و .... به کار می‌آید و اگر در تمدنی معماری و مهندسی ساختمان در اوج باشد، نشان می‌دهد که در آن تمدن همه علوم پایه و تجربی  نیز در اوج است.
وی افزود: در دوره صفویه یک جامعیت و پیشرفت بسیار شگرف را مشاهده می‌کنیم که در همه تاریخ، این دوره بی‌نظیر است.
ولایتی ادامه داد: طرد دوره صفویه که از دوره مشروطیت و تحت تأثیر مستشرقین غربی و با اهداف سیاسی آغاز شد و در دوران پهلوی هم ادامه یافت، با هدف سانسور و نادیده گرفتن این دوره درخشان تمدن اسلام و ایران صورت گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فعالان تاریخ علم باید بیشتر به این دوره توجه کنند.
در ادامه جلسه اعضای کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به بیان نظرات خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است:
پیوستگی نظر و عمل در تمدن اسلام وایران، سیر منطقی تحول و تکامل علوم در تمدن اسلام و ایران و توجه جامع به همه ابعاد تمدن‌سازی در تاریخ‌نگاری تمدن.
ولایتی در ادامه این جلسه، با اشاره به لزوم انعکاس دستاوردهای علمی تمدن اسلام و ایران در کتب درسی مدارس گفت: در نگارش کتب درسی مدارس باید متخصصان و افرادی که به سطوح عالی در تاریخ‌نگاری علم و تمدن رسیده‌اند، دست به کار شوند و این دستاوردها را در قالب مناسب و قابل فهم دانش‌آموزان انعکاس دهند.
دستور دیگر جلسه مذکور، ارائه گزارش اقدامات انجام شده پیرامون همایش « بزرگداشت حکیم ناصرخسرو قبادیانی» بود.
در این گزارش با اشاره به برگزاری همایش « ناصرخسرو» در سال 1353 مشهد مقدس، استفاده از تجربیات این همایش به  منظور برگزاری بهینه همایش اخیر مورد تأکید قرار گرفت.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی