آنچه از جنگ میگوییم متکی بر کلیشههاست
حاتمیکیا:
آنچه از جنگ میگوییم متکی بر کلیشههاست
گروه اجتماعی: کارگردان سینما و تلویزیون
با بیان اینکه آنچه که ما از جنگ میگوییم متکی بر کلیشههاست و جرأت جسارت
نداریم، تأکید کرد: خانواده شهدا میتوانند نویسندگانی را جذب کنند تا از
فرزندانشان با نگاهی متفاوت اما واقعی بنویسند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان سینما و تلویزیون شب گذشته، 16 آذرماه در یادواره ۴۴ شهید دانشجوی دانشگاه فنی شهید منتظری مشهد و گرامیداشت روز دانشجو تحت عنوان «پایان نامه سرخ» که در مشهد برگزار شد، با اشاره به موضوع نگارش خاطرات رزمندگان گفت: این کار بسیار ارزشمند است اما دیرهنگام انجام شده است، در این نوع کتابها انسان به یک شکل معرفی میشود اما این در حالی است که نگاه همه به موضوع جنگ یکسان نیست.
وی بیان کرد: برای نمونه هنگامی که در یک منطقه جنگی سوت خمپارهای میآمد عکسالعملها و کنشهای رزمندگان به وضوح مشخص بود که متفاوت است، آنچه که ما از جنگ میگوییم تکیه بر کلیشههاست و جرأت جسارت نداریم.
حاتمیکیا ضمن تقدیر و تحسین کتاب «من زندهام»، به قلم معصومه آباد، با انتقاد از نگارش دیر هنگام کتابهایی از این دست اظهار کرد: در سال 1998 یک پرستار زن آمریکایی برای مدت کوتاهی به اسارت نیروهای عراقی درآمد و آزاد شد، به یک سال نرسید که کتاب وی چاپ شد اما کتاب امثال خانم آباد در کشور ما با یک تأخیر 30 ساله به چاپ میرسد.
وی در همین رابطه بیان کرد: امروزه از کارگران انگلیسی شرکت نفت خاطرات مختلفی موجود است اما ما هنوز در زمینههای مختلف وقایع نگاری مورد استنادی نداریم بنابراین شما دانشجویان باید به نوشتن وقایع روزانه عادت کنید.
کارگردان فیلم چ، در ادامه تأکید کرد: از یک طرف از ما انتظار ساخت فیلم جنگی دارند و از طرف دیگر هم ما کتبی همانند هم داریم؛ بر همین اساس خانواده شهدا میتوانند نویسندگانی را جذب کنند تا از فرزندانشان با نگاهی متفاوت اما واقعی بنویسند.
خیلی خوب و عالی بود